top of page

BOXERCISE

Stoot- en traptechnieken gecombineerd met diverse aerobics oefeningen

Deze relatief nieuwe sport is in juni 2012 begonnen in Nederland. Dennis Krauweel en Silvana Macbean ontwikkelden deze sport. Zij brachten hun kennis van sport bij elkaar en creëerden zo deze zeer gevarieerde tak van sport. Stoot- en traptechnieken uit het kickboksen worden gecombineerd met diverse aerobics oefeningen. Een les begint met een warm-up.

De stoot- en traptechnieken worden uitgevoerd op de maat van de muziek. In deze beginfase van de training wordt vooral aandacht besteedt aan de opwarming van de spieren, en het creëren van ritme op muziek. Het tweede deel van de training worden stoot en traptechnieken geoefend op de bokszakken. Dit onderdeel is overgenomen uit de thaibox training. Hier kunnen de sporters zich uitleven en de problemen van de dag lekker van zichzelf afslaan. De training wordt afgesloten met een buikspiersessie gevolgd door een stukje totale ontspanning. Dit alles gebeurt zonder dat de mensen elkaar raken. Er is dus totaal geen lichamelijk contact zoals bij het thaiboxen.

Dit maakt deze sport vooral zo aantrekkelijk voor mensen die wel de positieve effecten van een kickboks training willen volgen, zonder elkaar pijn te kunnen doen. Deze sport is uitermate geschikt voor zowel vrouwen als mannen.

bottom of page